Årets sto/häst blir Tamla Celeber


Årets Tvååring är enkel att utse. Vinnaren av uppfödningslöningen Global Noble/Anna Forsell är en fighter som är utan konkurrens just nu. Elsa Tooma/Tommy Hanné och David Sisu/Petri Salmela räcker inte till än så länge.

Årets Tränare lär bli Lutfi Kolgjini. Segrar i Kungapokalen, Hugo Åbergs Memorial, Svenskt travderby, Italienska Derbyt, och Kriteriet väger mycket tungt. Inte mest inkört men lär bli en duktig tvåa där. Roger Walmann, Åke Svanstedt och Stefan Melander har alla gjort fina säsonger men det måste utses en vinnare.

Årets Komet är i mina ögon Troels Andersen. En mäktig segerprocent som tränare. Hela 43% av hans hästar vinner sina lopp vilket i nuläget ger honom 24årssegrar som tränare. Vilket debutår! Klar tvåa av dom nominerade är Oskar Florhed som utvecklats kraftigt som kusk.

Tamla Celeber på bilden är klar att ta steget fram och mottaga flera priser. Vad som är officiellt så är hon nominerad till Årets Sto. Jag har gillar vad jag ser hos henne och hon har vunnit alla starter kretsen runt henne velat vinna. Går fräsch till vintervila som drottning och också som årets häst! Viola Silas har gjort det bra och vunnit några lopp på ren skalle, svår att inte tycka om men hon höll inte ihop stilen en hel säsong. Aisle Stand får också stå åt sidan efter en sen blommning.

Äter ganska mycket frukt och tipset just nu är Apelsinerna mycket fina. Det är inte lätt att hitta rätt i fruktdisken, kvaliten och smaken kan variera kraftigt. Nu fick man en hel påse som smakade mycket bra, gick att skala och klyftorna höll ihop! Smaskens!

1 comment

Add yours
  1. 1
    Stackars Jack

    Fy f-n för apelsiner som inte går att skala. Är väl bara isbarken på vindrutan en iskall morgon som kan slå den frustrationen…det klart, toppas av att spela Imhotep, som är ”den enda” som bommar för Lähdekorpi/Söderqvist(:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.