Mästarmöte Ready Cash – Texas Charm


Det har varit lite stiltje i bloggandet de sista veckorna för min del då jag har haft fullt upp med att styra upp en flytt till Nice, dessutom har det varit ganska lugnt med franska storlopp på sistone. Ingen av de stora kanonerna har varit ute och mullrat så att säga.

Vad har hänt då? Timoko svarade för drygt en vecka sedan för en fin insats då han hemförde Prix de Washington från spets före Reve de Beylev och The Best MadrikCommander Crowe var också med i loppet men var blek och slutades sexa och kunde inte ta något över upploppet trots en invändig resa. 

Commander Crowe var dock tillbaka på tävlingsbanan redan igår och då såg det betydligt bättre ut när han vann Prix de la Ville de la Capelle. Loppet blev ganska billigt då han fick bestämma i spets och favoriten Roxane Griff galopperade bort sig med en framskjuten placering på gaffeln. Han gick ändå ifrån på ett fint sätt och det var ett klart fall framåt, kul inför Hugo Åbergs!

En annan som också är klar för Hugo Åbergs är The Best Madrik som håller mycket god form för dagen. Det strulade för honom när han var ute i Finlandia-Ajo tidigare i år men när han sköter sig är han en väl så bra häst som de han möter i Åbergs, och han slipper ju för en gångs skull de värsta ”monstrena” på kontinenten. Kan vara vinnaren.

DSC00805

Det mest intressanta som annars händer i månaden är att Ready Cash gör comeback den 17:e i Les Sables d’Olonne. Sen bör vägen ligga utstakad mot en start i finalen av UET Trotting Masters på Vincennes den 7:e september. Förmodligen kommer han då möta sin tuffaste motståndare någonsin; Texas Charm, som inte har startat sedan sin utomjordiska prestation i Prix Rene Balliere. Det är anmärkningsvärt att de här båda bara mötts en gång tidigare, det gör det hela än mer spännande, ifall det sker blir det den högklassigaste startlistan i världen i år. Jag planerar att vara på plats när tungviktsbältet i trav står på spel..

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.