Allmänt bloggande om trav&galopp!


Min kunskap om galopp är klart begränsad men ikväll blev det lite slötittande särskilt när det var fina lopp på pappret. Sättet hemmahästen Luca Brasi avgjorde Pramms Memorial gjorde till och med en travnörd som mig imponerad. När hästen fick anfallsorder i kurvan såg man tidigt var segern skulle gå. Travet går givetvis före allt men all hästsport gör mig fascinerad och jag tycker det är tråkigt att svensk galoppsport ligger rejält i bakvattnat om man ser det i ett internationellt perspektiv.

*

Saxbanan var Örebro och det var väl ingen större överraskning att samtliga V5-lopp vanns av ledaren. Så blir det ofta när loppen håller låg klass och inga hästar är tillräckligt bra för att vinna bakifrån. Banovalen är inte lika utslagsgivande på Örebro och ur en spelares synvinkel är det viktigare att hitta det exakta loppscenariot än på andra banor.

*

Måste också reflektera över våran RIX-seger som kom under tisdagen. Mr Jeowill såg mycket fin ut och nu är det bara att hoppas han starta på kontinuerligt. Loppet i sig bestod väl inte av några blivande kanonhästar, men lite roligt var det att han bara gled ifrån Andoverandout. Stoet som Olle Goop ropade in på Elitauktionen för två år sedan för höga 680 000:-, det är väl kanske tio gånger så mycket som Mr Jeowill kan ha kostat samma vid period… Ingenting är absolut hugget i sten efter detta lopp, men jag ska följa dessa två och jämföra dem i framtiden.

*

Man brukar säga att hästar ”tänder till i ny regi” eller att ”tränaren hittat nyckeln i hästen”. Nyförvärv är alltid intressant och särskilt hästar man haft koll på redan i den förra regin. Har hittat två hästar som i alla fall jag ska bevaka med spänning denna vecka. Redan ikväll på Solvalla startar Love You-sonen Mils You Love för Timo Nurmos. En häst som Kristian Huselius värvat från Danmark till sin ägo och av det han visat i sina tidigare Sverigestarter kommer han tjäna mycket pengar. Stenhårt gäng direkt och jag ser det mer som ett prov inför framtiden. Efter att krutröken lagt sig på Åby imorgon efter Pokalfinalerna gör Limitria debut för Åke Svanstedt. Detta är ett sto som visade mycket fin fart hos Hans-Owe Sundberg och det ska bli ruggigt intressant att se vad Åke kan göra av den här. Allt annat än en V75-häst detta år och jag är besviken…

*

14 st V75-vinnare ska koras denna vecka och jag har hittills bara hittat två. Viola Silas tar hem sin final även om motståndet är tufft. Örjans preparékörning med No Wonder var snygg i söndags, under upploppet såg det ut som om Örjan satt och funderade på vad han skulle säga i vinnarcirkeln på Dannero veckan därpå. Hästen såg bländande ut barfota och det är bara resfeber/sjukdom emot!

//Ivarsson

2 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.