Financial Dust

Mersmakande årsdebut av Financial Dust!

I fredags tog väntan slut och vi fick äntligen bevittna vår Financial Dust på tävlingsbanan igen. Årsdebuten ägde rum på Bollnästravet och han presenterades i ett fantastiskt fint skick. Det hela resulterade i en snygg andraplats från positionen utvändigt om ledaren. mms_img-1902233679

Precis som vi spekulerade på förhand blev Daniel Redéns storfavorit Confectionier en för tuff nöt att knäcka den här gången, särskilt nu när han avgjorde spetsstriden på några steg och därmed slapp offra alltför mycket kraft i inledningen. Redén hade innan loppet sagt att det skulle bli en promenad hem om hans springare skulle förlora loppet och det var egentligen aldrig nära en ”torsk” även om FD gav honom en rejäl match ur slutsvängen.

Prestationen som Financial Dust stod för efter ett drygt halvårs tävlingsfrånvaro var beundransvärd och ett mycket skönt kvitto att få inför den förhoppningsvis långa fyraårssäsongen. Även hans nya tränare Robert Bergh var belåten efter loppet. Det viktigaste av allt är dock att det inte finns något att klaga på efter loppet utan han rapporteras fortsatt vara pigg och fräsch.

Det lär alltså inte dröja alltför länge innan vi återser honom i en startlista och det troliga är att han går framåt med den här genomköraren i kroppen.

För att göra ett litet uppsnack inför kommande lopp konstaterar vi att Confectionier tog sin fjärde raka seger i fredags och vid de tre triumferna dessförinnan har samtliga tvåor bakom honom vunnit lopp starten efter. Det återstår att se om FD är lika lyckosam.

Financial Dust | Kommentera

Årsdebut för Financial Dust

Financial Dust gör debut I regi Robert Bergh nu på fredag. Det sker i Anders Kilströms Minne Försök 2 – Fyraåringslopp.

FD sara

Oerhört spännande start då jag själv inte sett honom i rörelse sedan i höstas. Vinterträning och behandlingar, vi får här ett litet kvitto på hur det har fortlöpt. Ser att någon laddat in lite pengar på förtidsspelet så just nu står han i 10 för 10. Så ska det se ut!

Mycket svårspekulerat om möjligheterna, det finns minst en riktigt vass konkurrent i loppet: Daniel Redéns Confectionier (US) som jag blev väldigt imponerad av vid segern på Örebrotravet. Det såg ut som en V75-vinnare men det lär nog dröja ett tag då han inte är svenskfödd.

Större delan av ägargänget åker iväg på en trevlig tripp till Bollnäs.
Ännu en fredag att se fram emot!

Financial Dust | Kommentera

Nyblivna fyraåringen FD fin i banjobb

Stall Robert Bergh hade en hög med hästar med sig till Bergsåker i torsdags för att köra banjobb.
Många fina hästar och så var även Financial Dust med på ”tåget”.

FD provstart jägersro

FD som även fyllde år igår gick ett sitt banjobb i 1,22 tempo över medeldistans. Ivarsson har varit i kontakt med stallet som meddelade allt väl med våran stjärna. Han var pigg till en början och jag tolkar det som han är sugen på att tävla igen. Går allt som planerat behöver en start inte ligga så långt bort i tiden. Minst en snabbare jobb och han kan vara redo att anmälas om ungefär en månad.

Samtidigt har lillebrorsan From Dust to Dawn (e.From Above) inlett karriären bättre än FD. Han vann direkt på 17,7 i tisdags på Jägersro. Det för en tränare på fortsatt stark uppgång. Lars I Nilsson är att räkna med! Den treåriga hingsten spetsade från springspår för att sedan vara frisk i ledningen. Skvättlätt seger och en bra start på karriären när han vann till 18 för 10. Lite mer framåt än FD och att kunna hävda sig från start är ju en klar plusvariant.

Financial Dust | 2 Kommentarer

Snart vår och Financial Dust tränar

Lasse var uppe och hälsade på Financial Dust på Berghs gård i Töva. Han fick ett bra första intryck av stallet och FD:s backjobb gick exakt 11:30 som planerat. Som tidigare glänser inte hästen i lugna farter.
Hoppas nu hästen håller ihop, då kan vi få en mycket trevlig tävlingssäsong!

Förmedlar två bilder av en inte alltför träningssugen FD…
Han ser inte ut att krypa ur skinnet precis :)

FD sara FD Stallet

 

 

Financial Dust | Kommentera

Financial Dust är tillbaka i träning!

Det är hög tid för en uppdatering gällande dagsstatusen för vår Financial Dust. Senast det begav berättade vi om att FD skulle in i en period av rehabilitering och vila efter den titthålsoperation som gjordes i höger framknä.

Detta ingrepp verkar ha fallit väl ut och FD rapporterades innan jul vara haltfri. Fortsatta bra besked kom efter storhelgerna då det enligt veterinär såg mycket bra ut. Därefter har han fortsatt bara fått vila i hage och planen var att fortsätta så hela vägen fram till nästa månadsskifte. Men nu bedöms han av Robert Bergh att vara i ett sådant bra skick att man redan i det här läget kan smyga igång träningen igen.

financial dust hage

Därför tog Financial Dusts knappt två månader långa vistelse hos Kenth Åkerlund slut idag då han transporterades tillbaka till Robert Berghs gård i Töva.

Givetvis ett mycket skönt besked att få för oss delägare, men även för hästen själv såklart som haft ett par tråkiga månader där den största tiden spenderats i boxen eller i en sjukpaddock. Det borde alltså vara en löpsugen Financial Dust som tar sig an vinterträningen och nu får vi hålla alla tummar som finns för att han håller sig fräsch framöver, så att han kan förberedas på bästa möjliga sätt inför en fyraåringssäsong som är tuff på alla sätt och vis.

Financial Dust | 2 Kommentarer