2012 – Sprintermästaren = grät framför ”liven”


Tja.

Sitter jag här igen och tänker tillbaka på hur 2012 som imorgon lider mot sitt slut. Det har varit ett fantastiskt år på alla sett. Detta år för egen del har både vart dalar och toppar,nu på slutet har det mest varit dalar. Så är det för alla men framförallt för mig,vilket ska bli bättre till nästa år då jag börjar träna allt mer. Det blev som vanligt en hel del travresor under året,men missen att inte vara på plats under Sprintermästaren är ett stort jävla minus. Att vi ej var på plats är bara för dåligt och vi får helt enkelt ta oss i kragen nästa år. Satt hemma och såg Sprintermästarfinalen vid liven,men hade vart bättre att vara på plats med en corona i handen och få njuta av den fina travsport de bjöds på. Att se Brad de Veluve vinna så enkelt som han gjorde ligger nog bland topp två prestationer jag har sett. Maharajahas  derby seger är något vassare. Satt hemma och grät för att jag inte var på plats,nästa år då jävlar.

Vi tar ändå året från början. Vi startade nyårsdagen med att sitta upp bakom en stjärna å en lite mindre sådan. Vi firade in de nya året hos travtränare Elinor Lindberg velket var succè och ett fantastiskt värdskap. Bilderna som ni ser här är på mig och Henke, Henke sitter uopp bakom stjärnan Ellen Propelern. Jag ser som vanligt något bakfull ut på bilderna. Jag kände redan på nyårsdagen att detta år skulle bli ett bra år.

Limpo rider

Vi fortsatte sedan med att resa till Göteborg för att kolla in Olympiatravet vilket har blivit en tradion att åka ner och se de loppet. Commender Crowe började sin era och hade lekstuga med motståndet,vilket skulle visa att han hade året om sedan. Jag vart mest sur då att inte Noras Bean fick vara två i de loppet han fick iaf visa dem nu på slutet att han duger gott mot dem bästa. Minsuet på denna resa vet väll alla om att vakten på lördagskvällen inte släpper in undertecknade och att vistelsen i GBG fick sig en liten törn. Att börja morgon med flytande frukost är inte alltid så bra. Det var en trevlig helg  och vi kommer komma åter  det kan jag lova.

Elitloppet vart en rend och skär uppvisning av Commander Crowe som hade lekstuga med motståndet och de gick inte att rubba hästen. Han var oklandrig och visade att det var hans år. Att han inte får vara nominerad till årets häst är rent hån,han borde vara självskriven.

Som sagt så tog vi en vila under Sprintermästaren, men vi besökte färjestad under första veckans sommartrav. Fick äran att köra häst som ni ser på bilden som Henke lagt upp här på hemsidan. Var en mycket trevlig och varm dag som hade det mesta. Trav på sommaren är underbart.

Vi drog vidare på våran resa och hamnade senare i Skara. Tomas Ternermar här på hemsidan höll hov och det vart en grym helg som vi sent kommer  att glömma. Vi inledde med trav och mingel under fredagen och vi slutade klockan 06.00 på morgonen efter pokerturnering. Det vart sent och jag somnade fint i min travstol. Få timmars sömn var det bara att rycka norsken och kasta sig iväg till travet. Lördagen kunde ha blivit så mycket bättre om jag inte trott på Nisse Bean…

Revanchen från min sida han knappt vänta på sig. Söndagen blev en ren och skär uppvisning av grön kusk som kammade hem 5 segrare och fick äntligen vinna Stochampionatet med det fina stoet Drillbit Ås före en mycket bra spurtande Chat Chip.  Vilket gjorde att man gick några tusingar plus och allt var frid och fröjd.

Tänkte avsluta denna del här för att komma med del två imorgon. Vill ju inte trötta ut er läsare allt för mycket.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.