17-Maj


Norges nationaldag…

Maharajah efter derbysegern förra året.

Kan inte låta bli att tänka på gårdagen som är Norges största travdag. Oslo GP avgjordes och vi fick en överaskande vinnare i Lisa America. Hon speedade ner sveriges nästa superstjärna Maharajah ganska enkelt när luckan kom. Hultmans häst hade fått överta ledningen billigt och kan inte fått ett bättre lopp. En andraplats i ett lopp av denna dignitet är förstås väldigt bra men kommer fortsättningen av säsongen se ut så här för femåringen? Tränaren säger att han behöver mer lopp i kroppen men 3st borde väl vara tillräckligt för en elithäst? Han blev nerspeedad denna gången och jag tror att året kommer fortgå på samma sätt. Framöver kommer också dom bästa hästarna ha framspår och då blir det ingen ledning. Jag känner just nu vibbar av att det kan komma flera smygkörda hästar som slår av nationens starka storloppshopp.

Stig H Johanssons Nu Pagadi tog den lätta vägen och gick ut mot dom jämngamla. Segern blev intetsägande efter ha övertagit ledningen och kört mot hästen i rygg. Det var hur som helst ett toppintryck!

Hästen i rygg var Noras Bean som katapultstartade och snuvade Marshland på ledningen. Stenströmers häst kommer ha mycket nytta av den egenskapen framöver. Position betyder mycket i eliten och han går ett mycket fint år till mötes. Jag håller lite extra på skarahästen!

Stayerloppet i på Bjerke vanns av Yarrah Boko som avancerades upp utvändigt om ledaren och därifrån kontrollerade loppet. Det är en häst jag verkligen gillar och det gör jag även med tvåan i mål Infatti November. Båda lär matchas mot Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen!

V65 avgörs ikväll på Färjestads travet. Det är fina pengar att spela om och vi har både ”Dagens Spelidé” och ”Dagens Avslag” inom V65 kupongen för en gångs skull!

Jag har slagit en blick över redaktionens system och kommer personligen lägga till en häst i första avdelningen: 6 Niguma för att kunna få ett fint värde. Den är just nu ostreckad dvs 1%.

/Kan ingen expert fixa Limpos dator så han kan blogga om lördag natten?

2 Comments

Add yours
  1. 1
    AIK-dansken

    Limpos lördagsnatt låter som något många av oss vill läsa om. Om han vill ta rygg på någon som kan fixa 50+ så går det bra med mig. Då snackar jag ålder inte vikt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.