11-10 till Nurmos


Som det redan har nämnts flera gånger så är kriteriekvalet i stundande. Kom in på det när jag läste i sportbladet när Stig H Johansson nämde att New Photo Guy hade tveksam moral och att stallet hade tio hästar till start i kriterie/oaks-kvalen. Fem i vardera klass och att han troligtvis inte hade vinnaren själv. Astrid Wibb gillade jag tidigt i karriären men hon har på slutet gjort mig lite besviken och nu var hon skadad lagom till årets största lopp. Tråkigt men utvecklingen har inte följt mina förväntningar.

Aurora Boko, Mahagony, Amalfi Boko, Adena Boko och Dashing Tooma är stallets ston som ställer upp. Alla kan gå till final med lite tur men dom känns inte som några vinnare.

Ikaros Night, Faymos Fayline, Tom Viking, Octopus och Kaiser Broline har man ungefär samma känsla med men här ska man vara glad om man har en finalist.

När vi pratar treåringslopp kommer Nurmos namn upp omgående. Han har elva till start och slår då mäster på fingrarna med en deltagare. Mellby Uppercut gick ju nyligen från Stig H till Timo och han är skillnaden detta år. Han gör en intressant debut i kvalet. Är fart och galoppfylld åtminstone.

Order By Mackie, Alexis Boko och Ultra Brick ställer upp i Oaks-kvalet. Den förstnämnde känns klart vassast när man tänker på spetssegern över J.Bo Andover. På väg uppåt och var bara några längder bakom kulltoppen Tamla Celeber senast.

Daro Later, Jackpot Brodde, Global Manhattan, Mellby Uppercut, Atlas Boko, Kouros Broline, Aga Khan Boko och Beau Mec kvalar till kriteriet. Ingen dålig ansamling och här finns det potential att vinna loppet med framförallt Yogi Bear Boko brorsan på bilden om man ska tro Ivarsson:

Svanstedt-rättegången upprör som vanligt. Min uppfattning av rättgången är att dom borde få svårt att få en fällande dom. Vittnena är för mig inte alls trovärdiga av det jag läst i tidningar och sett på tv-bilder. Att det finns ett uppbrett hat mot Åke går inte heller att undgå i forum och likanande på internet. Idag är Åke huvudperson på ovalen och jag vill att han fortsatt ska vara en färgklick i loppen.

1 comment

Add yours
  1. 1
    Ivarsson

    Stig H Johansson har bara haft en starthäst i Kriteriet senaste 5 åren vilket inte alls är bra med tanke på materialet han jobbar med. Det blir tufft att bättra på den statistiken i år precis som du säger.

    Grymt fin bild förresten! 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.